Hem och Villalarm | Protexus AB


Har du frågor om larm?
Kundtjänst |
0526 -130 30

Tempest Security Larmcentral

Protexus samarbetar med Securitas Larmcentral

Protexus har tilldelats det högsta kreditbetyget AAA

 

Start
Om oss
Hemlarm
Kameraövervakning
PowerMaster-10
Visonic-GO App
Powermax Complete
Powermax Pro
Powermax+
Larmcentral
Tillbehör Powermax
Offert och Rådgivning
Samarbetspartners
Köp & Leveransvillkor
Kontakt

PowerMaster-10 G2

PowerMaster-10 G2

PowerMaster larm

PowerMaster-10 är den första modellen i Visonics nya serie av trådlösa larm.

PowerMaster är namnet på den nya plattformen av trådlösa larm från Visonic, som med denna lansering ännu en gång visar att man är världsledande inom trådlösa larm för hem och företag. PowerMaster använder den banbrytande PowerG tekniken som  sätter ny branschstandard.

- Extrem räckvidd och säkerhet med full 2-vägs krypterad trådlös kommunikation

- Kameradetektor med "night vision" som standard, ger dig bildsekvens vid larmhändelser

- Fjärrstyrning via app (Visonic Alert) i mobil, surfplatta eller PC ingår i alla larmpaket

- Lång livslängd på batterierna i de trådlösa enheterna, upp till 8 år!

- PowerMaster-10 rekommenderas av Svenska Stöldskyddsföreningen (SSF)

 

 

 "Nyckelfärdigt larm" - Vi gör det enkelt för dig!

För att göra det enkelt för våra kunder levererar vi "nyckelfärdiga" larm. Det innebär att vi tar hand om alla inställningar, upprättar dokumentation och anpassar larmet efter dina behov och önskemål innan leverans. Du väljer om ditt larm skall vara anslutet till en larmcentral t.ex. Falck eller Securitas, med väktartjänster eller kopplas direkt till dig och dina kontaktpersoner. Tack vare vårt koncept så kan du själv montera och börja använda larmet direkt. Du slipper installationsavgifter och serviceavtal och blir inte "operatörslåst". Givetvis ingår vår support både före och efter din beställning.

Våra larmpaket är trådlösa vilket gör att monteringen blir mycket smidig samtidigt som åverkan på inredningen i bostaden minimeras. En annan fördel med trådlösa larm är att det är väldigt lätt bygga ut med fler enheter och tillbehör i efterhand.
Mer information om nyckelfärdigt larm hittar du här

App och SIM-kort ingår!
Fjärrstyr ditt larm via SMS eller APP


 


PowerMaster larm

PowerMaster-10 är den första modellen i Visonics nya larmserie PowerMaster, med PowerG teknik som sätter en ny marknadsledande standard för trådlösa larm.

Systemet har en extremt lång räckvidd, ända upp till 2000m i öppen yta mot 200m för tidigare system. Den trådlösa kommunikationen (868mhz) är krypterad och sker 2-vägs mellan enheterna vilket gör den trådlösa kommunikation mycket robust och säker. Dessutom kan PowerMaster ta sig förbi störning och hinder genom "frequency hoping" som gör att larmet kan skifta kanaler i radiofrekvensen. 

Den revolutionerande PowerG tekniken gör att batterierna i de trådlösa enheterna kan hålla ända upp till 8år! Givetvis är PowerMaster-10 certifierad av SBSC och rekommenderas därför av SSF (Svenska Stöldskyddsföreningen).

 

Se videopresentationen av PowerMaster och PowerG

 


Bildverifiering vid larm

Kameradetektor är standard i våra PowerMaster-10 larm. Kameradetektorn består av en avancerad rörelsedetektor med kamera som exakt matchar rörelsedetektorns täckningsområde för att undvika så kallade "blinda bilder". Kameran har mörkerseende och kan därför fånga larmhändelser även i mörka miljöer. Det finns även en mikrofon i kameran som kan göra en ljudupptagning vid larm för ge larmmottagaren ytterligare information. För dig med husdjur finns kameradetektor med husdjursanpassning som hanterar djur men en vikt upp till 38kg.

Vid larm från en kameradetektor tas flertalet bilder som skickas som en filmsekvens till de larm- mottagare du har valt. Det kan vara en bemannad larmcentral med väktare eller din smartphone / mobiltelefon via e-post.

Man behöver inte vara ansluten till någon larmcentral (t.ex. Securitas) för att få bildsekvens via e-post.

 


Enkelt handhavande med prox-tags

Till PowerMaster systemet finns nu en trådlös manöverpanel (KP-141) med prox-läsare (proximity), en teknik som låter användaren använda brickor såkallade tags för att till och frånkoppla larmet. Många föräldrar föredrar att utrusta sina barn med en sådan för att slippa hanteringen med larmkod. Även praktiskt om man skall låta en granne eller vän se om bostaden när man är bortrest.

Manöverpanelen hjälper dig att komma ihåg att frånkoppla larmet genom summertoner som startar så snart du öppnat entrédörren. Du kan också se om larmet är till eller frånkopplat genom att trycka på info knappen. Enheten monteras på väggen med medföljande väggfäste.

Fjärrstyr ditt larm via SMS eller APP

Fjärrstyr PowerMaster via App eller SMS

En praktisk funktion som är användbar om du behöver till- eller frånkoppla larmet eller kontrollera status är att du kan fjärrstyra ditt larm via appen Visonic-GO eller SMS.


Manöverpanel med Prox tagManöverpanel med touch-screen display

För dig som gillar teknik och design kan vi erbjuda KP-160, en trådlös manöverpanel med touch-screen display. Precis som den enklare modellen KP-141 kan du använda prox-tags som förenklar handhavandet.

Enheten är trådlös och monteras inomhus i anslutning till bostadens ingång. Kan också används portabel i bostaden som desk top. Den finnas att beställa i två utförande, vit eller svart.

Titta gärna på videopresentationen.

KP-160 PG2 Touch-panel för PowerMaster

Se videopresentation av KP-160

 


Smarta brandvarnare - SirenNet

I PowerMaster systemet har man en smart funktion där rökdetektorerna "pratar med varandra". Om en rökdetektor upptäcker rökutveckling kommer alla installerade rökdetektorer och sirener att aktiveras för att varna alla på platsen. Givetvis så skickas också larmet vidare till de mottagare du valt t.ex. Securitas eller din egen telefon. Du får också bildverifiering via e-post från kameran för att hjälpa dig bedöma situationen.

Rökdetektorerna i PowerMaster larm har dessutom en banbrytande funktion som gör att de också kan användas som sirener vid andra larmhändelser t.ex. inbrottslarm, överfallslarm etc. Detta gör larmet kostnadseffektivt då man inte nödvändigtvis måste komplettera larmet med trådlösa sirener vilket är fallet med andra alternativ på marknaden.

 

 

 
PowerMaster larm

Färdiga paketlösningar PowerMaster-10 G2 inbrottslarm

För att göra det enkelt för våra kunder har vi satt ihop ett antal paketlösningar som kan beställas direkt via vår webbplats. Skillnaden mellan paketen är antal sensorer och tillbehör, centralenheten är den samma. Därför är det inga problem att komplettera med extra enheter vid ordertillfället eller i efterhand. Om du är osäker på vilka tillbehör som kan vara lämpliga eller vill diskutera en helt "skräddarsydd" lösning är du välkommen att kontakta oss för råd och anpassning.

Köpa PowerMaster larm utan kameradetektor

För dig som inte känner behov av kameradetektor i ditt nya inbrottslarm har vi tagit fram paketlösning baserad på vanlig rörelsedetektor. Det är inga övriga skillnader i hårdvaran vilket betyder att du i senare skede kan komplettera med kameradetektor om så önskas.

Larmcentralstjänst med bildverifiering vid larm

För dig som önskar ett larmcentralsanslutet larm med bildverifiering och möjlighet till väktarassistans kan vi erbjuda en mycket prisvärd tjänst från endast 960kr/år. Ditt larm övervakas dygnet runt av certifierad larmcentral som ser till att eventuella larmhändelser följs upp och blir åtgärdade. Låter detta intressant kan du läsa mer larmcentralstjänst med bildverifiering här.

Powerlink3 IP-modul till PowerMaster

Det är nu möjligt att uppgradera PowerMaster centralenhet med IP-modulen Powerlink3. Detta innebär att larmöverföringen till larmcentral (IPMP-server) kan gå via kundens Internetuppkoppling (Bredband etc.) i första hand samt över GSM/GPRS i andra hand, om bredbandsuppkopplingen går ner. GSM-modulen skickar som vanligt SMS direkt till användaren vid larmhändelser.
Centralenheter med version 17 och senare har stöd för Powerlink3.

 

 

 

PowerMaster-10 inbrottslarm

Kampanj på villalarm !

PowerMaster-10 G2 "Lite Basic"

Marknadens vassaste trådlösa larm i utförande utan kameradetektor. Lämpligt till mindre bostäder, kontor och liknande. För lite större objekt kan det vara en bra idé att utöka med extra sensorer och tillbehör. som t.ex. rörelsedetektor till öppna ytor och magnetkontakter till altandörrar osv.

App och SIM-kort ingår!
Fjärrstyr ditt larm via SMS eller APP


Vill du komplettera ditt larm ytterligare lämnar vi dessutom 20% rabatt på sensorer och tillbehör.

Ord.pris 8 990,00
Kampanjpris 6 595,00 | 0kr/mån

Mer information hittar du här

 

Villalarm med kamera

PowerMaster-10 G2 "Basic"

Vårt grundpaket i PowerMaster-10 serien kallar vi "basic". Denna lösning är en bra grund för säkerheten i den minde bostaden, kontoret eller liknande. För lite större objekt kan det vara en bra idé att utöka med extra sensorer och tillbehör. som t.ex. kameradetektor, magnetkontakter till altandörrar osv.

App och SIM-kort ingår!
Fjärrstyr ditt larm via SMS eller APP

Vill du utöka skyddet ytterligare lämnar vi dessutom 20% rabatt på sensorer och tillbehör.

Ord.pris 9 990,00
Kampanjpris 7 495,00 | 0kr/mån

Mer information hittar du här

 

Larm med kamera och touch-panel - PowerMaster

PowerMaster-10 G2 "Touch-plus"

Denna paketkonfiguration med touch-panel är redan en favorit, kanske marknadens snyggaste manöverpanel i touchutförande. Med rökdetektorn kan larmet varna och larma vid rökutveckling. Dessutom används rökdetektorn som trådlös larmsiren vid inbrottslarm.  För lite större objekt kan det vara en bra idé att utöka med extra sensorer och tillbehör. som t.ex. kameradetektor, magnetkontakter till altandörrar osv.

App och SIM-kort ingår!
Fjärrstyr ditt larm via SMS eller APP

 

Vill du utöka skyddet ytterligare lämnar vi dessutom 20% rabatt på sensorer och tillbehör.

Ord.pris 11 685,00
Kampanjpris 8 595,00 | 0kr/mån

Mer information hittar du här

 

PowerMaster-10 G2 "villa edition"

Ett utökat paket med extra kameradetektor och en rökdetektor för brandvarning. Denna lösning är bra bas för säkerheten i den normalstora villan, radhuset osv. Rökdetektorn används också som en trådlös larmsiren vid inbrottslarm.

App och SIM-kort ingår!
Fjärrstyr ditt larm via SMS eller APP

Vill du utöka skyddet ytterligare lämnar vi dessutom 20% rabatt på sensorer och tillbehör.


Ord.pris 12 990,00
Kampanjpris 9 595,00

Läs mer om kampanjen

 


Tekniskfakta för PowerMaster-10 (ver.17 och uppåt) nuvarande version som levereras är ver.19.4

Centralenheten PowerMaster-10 har inbyggd GSM-modul vilket gör larmet oberoende av fast telefoni. Vid larmhändelser skickas larm till de mottagare du valt som t.ex. bemannad larmcentral, din mobiltelefon via SMS eller bildverifiering via e-post. Den avancerade GSM-modulen ger dig också tillgång att på distans styra larmet. Exempelvis kan du larm på och av och kontrollera larmets status genom SMS. Det finns flera APP:ar för dessa funktioner tillgängliga både till Android och Iphone.

 Larmhändelser kan rapporteras till:

- Bildverifiering till mobiltelefon via e-post
- Bildverifiering till larmcentral med IPMP server
- Larmcentral genom SIA, Contact ID till Securitas, Falck, SOS, m.fl.
- SMS meddelande till 4 mobiltelefonnummer t.ex. "BRANDLARM KÖK"
- Uppringt larmsamtal till 4 telefonnummer

- SBSC-certifierad centralapprat (Larmklass R) Rekommenderas av SSF
- Trådlös övervakad PowerG radiokommunikation, 868mhz med möjlighet att övervaka störning
- Trådlös räckvidd mellan enheter upp till 2000m i öppen yta.
- AES-128 bitars kryptering och FHSS (frequency hoping spread spectrum) för att överkomma störning
- Fjärrsupport och felsökning på distans via IPMP-server (för tekniker)
- 28 trådlösa sektioner (detektorer) (+ 1 trådbunden ingång)
 - Kraftfull intern siren
- Larmtyper: inbrott, brand, överfall, gas, trygghetslarm & läckagelarm m.fl.
- 8 användarkoder med 4 ställig kod och tags
- Batteri backup för säker drift vid strömavbrott
- Upp till 8 års livslängd på batterier i trådlösa enheter
- Plats för 8st manöverpaneler (KP-141 och KP-160)
- Plats för 4st trådlösa sirener
- Plats för 8st handsändare (KF-234 och KF-237)
- LCD display med svenskt menysystem för enkelt handhavande
- Möjlighet att tillkoppla hemmaläge (skalskydd) för larmskydd med vissa detektorer när ni är hemma
- Möjlighet att dela upp systemet i 3 larmområden för oberoende till/frånkoppling
- Intern GSM-350V2 som stödjer uppkoppling till larmcentral via GPRS, SIA, Contact ID, SMS till mobiltelefon
- Möjlighet till IP-modul för överföring av larmkommunikation via Internet (Bredband etc.) gäller PM-10 v.17 och uppåt
- Möjlighet att fjärrstyra larmet via SMS/App, till & frånkoppling, kontrollera status etc.
- Mått på centralenhet 196 x 180 x 55 mm
- 2 års garanti på alla enheter

 

 


Tillbehör


Till PowerMaster finns ett brett utbud av sensorer tillbehör. I listan nedanför ser du vilka tillbehör som finns tillgängliga. Vill du komplettera din beställning med extra tillbehör får du ett extra förmånligt pris då lämnar vi
20% rabatt på de tillval du gör utöver larmpaketet.

För att lägga till extra tillbehör till din beställning fyller du vilket tillbehör i fältet övrigt / komplettering på beställnings sidan.

Priserna nedan visas med rabatten inkluderad.

 


Powermaster-10 kan hantera:

28st Trådlösa sensorer
10st Trådlösa kameradetektorer
2st Trådlösa sirener
8st Manöverpaneler
8st Handsändare
 

 

 

Trådlösa sensorer

MC-302 PG2

MC-302V PG2

NEXT+ PG2

 Magnetkontakt 476kr (ordinariepris 595kr)

Magnetkontakt "small" 556kr (ordinariepris 695kr)

Rörelsedetektor 796kr (ordinariepris 995kr)

NEXT+ K9-85 PG2

Next CAM PG2 - Kameradetektor till PowerMaster larmNEXT CAM PG2

Next CAM K9 PG2 - Kameradetektor med husdjursanpassning till PowerMaster larmNEXT CAM K9 PG2

Rörelsedetektor (husdjur 38kg) 796kr (ordinariepris 895kr)  

Kameradetektor 1 596kr (ordinariepris 1 995kr)

Kameradetektor (husdjur max 38kg) 1 596kr (ordinariepris 1 995kr)

CLIP PG2 Ridådetektor till PowerMaster larmCLIP PG2

TOWER 20 AM PG2

TOWER-CAM PG2

 Ridådetektor 796kr  (ordinariepris 995kr)

 Utomhusdetektor 2 796kr (ordinariepris 3 495kr)

 Utomhusdetektor med kamera 3 996kr (ordinariepris 4 995kr)

SD-304 PG2


GBD-501 PG2

TMD-560 PG2

 Chockdetektor / magnetkontakt  796kr (ordinariepris 995kr)

Glaskrossdetektor 1 196kr  (ordinariepris 1 495kr)

Temperaturdetektor 796kr (ordinariepris 995kr)

FLD-550 PG2

SMD-426 rökdetektor, brandlarm till PowerMaster larmSMD-426 PG2

SMD-427 PG2 detekterar brand genom rök och värmeutvecklingSMD-427 PG2

Fuktdetektor 796kr (ordinariepris 995kr)

Rökdetektor 876kr   (ordinariepris 1095kr) Rök / Värmedetektor 956kr   (ordinariepris 1 195kr)

Sirener

SR-720 PG2


SR-730 PG2

 

 Trådlös inomhussiren med blixtljus 1 276 kr (ordinariepris 1 595kr)

Trådlös utomhussiren med blixtljus 1 596kr (ordinariepris 1995kr)

 


Kontroller

KF-234 PG2


KP-141 PG2

KP-160 N VIT PG2

Handsändare 396kr (ordinariepris 495kr)

Manöverpanel med proxläsare 956kr (ordinariepris 1 195kr)

Manöverpanel med touch-screen display 1 436kr (ordinariepris 1 795kr)

 

KP-160 N SVART PG2

KP-250 PG2

Prox tag chicklet PG2 till PowerMasterChicklet PG2 3pack

Manöverpanel med touch-screen display 1 436kr (ordinariepris 1 795kr)

Avancerad LCD-manöverpanel  2 396kr (ordinariepris 2 995kr)

Prox-tag 3pack 236kr (ordinariepris 395kr)

 
Kommunikation

PLINK3


 

 Kampnj! Powerlink3 IP-modul 1300kr (ordinariepris 1 995kr)

PGM-5 reläkort 476 kr (ordinariepris 595kr)

 

 

Protexus AB | Kundtjänst 0526-130 30 | e-post info@protexus.se | www.protexus.se

Polisgodkänd Larminstallatör
Innehar tillstånd för larminstallationsverksamhet
Dnr AA 578-79593-2010

 

Protexus har tilldelats det högsta kreditbetyget AAA