Hem och Villalarm | Protexus AB


Har du frågor om larm?
Kundtjänst |
0526 -130 30

Vi samarbetar med Falck larmcentral

Protexus samarbetar med Securitas Larmcentral

Protexus har tilldelats det högsta kreditbetyget AAA

 


PRO-1000 Trådlöst inbrottslarm

PRO-1000 är ett avancerat men mycket lättskött inbrottslarm som på ett effektivt sätt skyddar ditt hem, kontor, butik eller annan plats. Larmsystemet använder en detekteringsteknik som gör det möjligt att larmskydda alla dörrar och fönster i flera plan i ytor upp till 500m² utan externa sensorer.

Grundtanken med larmsystemet är att med minimal installation och enkelt handhavande möjliggöra en så tidig detektering som möjligt. Samt att med en aggressiv respons från kraftiga inom och utomhussirener avbryta ett eventuellt inbrottsförsök.

 

 


 

PRO -1000 använder en teknik som bland annat analyserar infraljud. Infraljud är ljud som inte kan registreras av det mänskliga sinnet, ljud under 20Hz. Även fast människan inte kan uppfatta och registrera infraljud så är det mätbart.

Ett exempel på uppkomst av infraljud är när dörr eller fönster utsätts för forcering. När en låst dörr eller fönster bryts upp sker en förändring i luftmassan och infraljud skapas vilket registreras av larmenhetens sofistikerade sensor. Det betyder att ett inbrytningsförsök i princip kan upptäckas innan inkräktaren tagit sig in i lokalen. Med den aggressiva responsen från de kraftfulla sirenerna i kombinationen med en tidig detektering är förutsättningarna som bäst för att avbryta inbrottsförsöket.

Larmsystemet kan byggas ut med trådlösa sensorer för att t.ex. skydda intilliggande byggnader eller enskilda delar i lokaler som inte är förbundna via luften med övriga ytor.


Larmsystemet är utvecklat och tillverkas av Safety First i Tyskland. Företagets produkter sätter användaren i fokus med lättanvända och effektiva lösningar. Sedan 2007 är Protexus generalagent för den skandinaviska marknaden.

 

 

 

Teknisk specifikation

Mått:  270 x 200 x 80mm

Vikt:
   2,75kg

Detekteringsområde:
   500 m² max + trådlösa enheter

Siren ljudstyrka :
  120 dB minimum (dubbla sirener + trådlös utomhussiren med blixtljus)     

Strömförsörjning:
   15V med transformator 230V nätström

Batteri backup:
  ca: 30 timmar

Strömförbrukning: Ca: 38 mA (i läge ARMED), ca: 390 mA (vid larm)

Arbetstemperatur:   -10 till +50 grader Celsius (14F to 122F) 

Garanti: 2 år mot fabrikationsfel

Pris 17 995kr
inklusive moms

 

 

Trådlösa tillbehör

PRO-DIALER
Trådlös larmsändare med inbyggd röstmodul. Kommunicerar trådlös med huvudenheten. Vid larmhändelse kan larm rapporteras till 8st telefonnummer.
1 295kr

PRO-IR
Trådlös rörelsedetektor 995kr

PRO-MK
Trådlös magnetkontakt 795kr

PRO-receiver
Mottagare för trådlösa enheter
995kr

Protexus AB | Kundtjänst 0526-130 30 | e-post info@protexus.se | www.protexus.se

Polisgodkänd Larminstallatör
Innehar tillstånd för larminstallationsverksamhet
Dnr AA 578-79593-2010

 

Protexus har tilldelats det högsta kreditbetyget AAA